miercuri, 31 martie 2010

Betsy Chasse,William Arntz - ce naiba stim noi de fapt


Cateodata gravitatia nu functioneaza. Unele lucruri sunt atat unde, cat si particule, in acelasi timp. Electronii, pur si simplu, dispar si toate acestea in acelasi timp...

Daca Universul este atat de salbatic si nepredictibil, atat de plin de posibilitati, atunci de ce sunt gandurile tale, despre propria ta viata, atat de limitate?

Cu sute de ani in urma, stiinta si religia s-au separat. Au devenit antagonice in marele joc al explicatiilor si descoperirilor. Dar stiinta si religia sunt ambele doar cele doua fete ale aceleiasi monede. Ambele ajuta intru intelegerea universului, a locului nostru in marele plan si a insemnatatii vietilor noastre. De fapt, de-abia cand se vor aduna la un loc vor reusi sa faca acest lucru cu adevarat.

What the Bleep Do We Know este o carte ce contine o stiinta uluitoare. Cu ajutorul a mai mult de o duzina de oameni de stiinta, cercetatori si teoreticieni, pornesti intr-o calatorie avand pe nas ochelarii fizicii cuantice; pornesti intr-un univers care este mai bizar si mai viu decat ne-am imaginat vreodata. Apoi, esti dus mai departe, la marginea exterioara a granitei cunoasterii noastre stiintifice despre constiinta, perceptie, chimia corpului si structura creierului. Din ce este facut gandul? Din ce este facuta realitatea? Si, cel mai important, cum poate schimba un gand natura realitatii?

Aceasta stiinta ne conduce nu doar in lumea materiala, ci intr-un taram profund al spiritualitatii. Daca observatia afecteaza rezultatul, atunci noi nu doar facem parte din univers, ci suntem participanti in el. Daca gandurile sunt mai mult decat intersectii electrice neuronale intamplatoare, atunci constiinta este mai mult decat un accident anatomic. Exista o putere mai mare, dar este cu adevarat acolo, in afara noastra? Unde este linia de demarcatie dintre acolo, afara si aici, inauntru?

Aceasta nu este o carte care contine raspunsuri definitive. Aceasta este o carte care pune mintea la treaba. Este o carte care va arata nu calea, ci posibilitatile infinite. Credeti ca trebuie sa mergeti in fiecare zi la serviciu, sa faceti aceleasi lucruri, sa ganditi aceleasi ganduri, sa simtiti aceleasi sentimente? Ganditi-va mai bine!

daca vreti sa vedeti documentarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu