miercuri, 31 martie 2010

maxwell maltz - psiho-cibernetica


Cibernetica nu ne spune ca omul este o masina, ci ca el are si foloseste masina. Cartile din aceasta serie au promovat intens conceptul de gindire pozitiva. Psiho-cibernetica doctorului Maltz va demonstreaza ca aceasta functioneaza intr-adevar doar atunci cind corespunde imaginii personale a respectivului; ea practic nu poate functiona atunci cind nu corespunde imaginii personale si pina ce imaginea personala in sine nu a fost schimbata.

Punctul de plecare al Psiho-ciberneticii este faptul ca psihologii experimentali si clinici au demonstrat fara urma de indoiala ca sistemul nervos uman nu sesizeaza diferenta dintre experienta reala si experienta viu si in amanunt imaginata. Concluzia Psiho-ciberneticii este ca fericirea inseamna acea stare a mintii in care gandirea noastra ne face placere pentru o buna bucata de timp. Fericirea este un obicei! Invatati sa o dobanditi prin psiho-cibernetica.
Descoperirea imaginii de sine reprezinta o bresa importanta in psihologie si in domeniul personalitatii creatoare. Orice bun chirurg estetician este si trebuie sa fie si psiholog, indiferent ca ii convine sau nu. Atunci cand schimbi chipul unui om, aproape invariabil ii schimbi si viitorul. Cand ii schimbi imaginea fizica aproape intotdeauna schimbi si omul – personalitatea, comportamentul – si uneori chiar si talentul sau, capacitatile sale initiale.

Dr. Maxwell Maltz (doctor in medicina) si-a luat diploma in stiinte la Universitatea Columbia si doctoratul in medicina la Colegiul Medicilor si Chirurgilor de la aceeasi universitate. A fost unul dintre cei mai bine cunoscuti chirurgi esteticieni in lumea intreaga, dar si unul dintre cei mai respectati; a tinut cursuri la universitatile din Amsterdam, Paris si Roma. A fost profesor de chirurgie estetica la universitatile din Nicaragua si El Salvador. I-au aparut in Pocket Books cartile: Existenta creatoare astazi, psiho-cibernetica, Principiile Psiho-Ciberneticii pentru o existenta creatoare, Ganduri care-ti coordoneaza viata.
Psihocibernetica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu